بهترین الکترود جوشکاری می تواند کمک کند تا جوشکاری تمیز و بدون نقصی داشته باشید. اگر برایتان مقاومت جوش و کیفیت آن مهم است، می بایست بهترین نوع الکترود را انتخاب کنید. در واقع بهترین الکترود جوشکاری، الکترودی است که به همواری جوش، حداقل پاشیدگی و پایداری قوس را داشته باشد. به دلیل اتصالات فلزی، انتخاب الکترود جوشکاری امر مهمی است. ما در این مقاله به بررسی کیفیت، مارک و خصوصیات بهترین الکترود جوشکاری می پردازیم.
انواع بهترین پوشش الکترود ها برای جوشکاری
از بهترین پوشش الکترود های جوشکاری، می توان به الکترود جوشکاری سلولزی، الکترود جوشکاری روتیلی و الکترود جوشکاری قلیائی و الکترود جوشکاری اسیدی اشاره کرد. الکترود جوشکاری سلولزی دارای پوشش های سلولزی می باشد. که پوشش سلولزی نازک است و به همین دلیل در تمامی موقعیت ها قابلیت جوشکاری دارد. در الکترود جوشکاری سلولزی، گودال جوش به خوبی خیس شده و پخش می شود. پوشش الکترود های روتیلی باعث پایداری بالای قوس الکتریکی می شود.
همچنین جوشکاری با الکترود روتیلی، با جریان های AC و DC امکان پذیر می باشد. پوشش الکترود قلیائی شامل: فلوراید، فلدسپات و کربنات پتاسیم است. این پوشش الکترود قلیائی بر اساس سوختن کربنات کلسیم و گاز کربن است. فلز جوش الکترود جوشکاری قلیائی دارای مقدار هیدرژن پایین تری است که استحکام خوبی در درجه حرارت پایین دارد و در پوشش الکترود اسیدی از ترکیب بالای منگنز و سیلیکات آهن استفاده می کنند.
کیفیت بهترین الکترود جوشکاری
بهترین الکترود جوشکاری، الکترودی است که ناخالصی و یا نقص مکانیکی نداشته باشد. زیرا باعث می شود در زمان جوشکاری، الکترود ها مقاومت خودشان را از دست بدهند و نتوانید به خوبی جوشکاری را انجام دهید. در واقع می توان گفت کیفیت اولین اقدام در تعیین بهترین الکترود جوشکاری است. به طور کلی، کیفیت الکترود ها باعث می شود تا جوشکاری تمیز تر انجام شود و مقاومت خوبی هم داشته باشد.
جنس بهترین الکترود های جوشکاری باید چگونه باشد ؟
جنس الکترود های جوشکاری در اکثر اوقات، به صورت آهن آلات، مس، آلومینیوم و نیکل است که در جوشکاری استفاده می شود. الکترود های جوشکاری که سیم جوش های پوشش داری دارند بهتر از سیم جوش های بدون پوشش می باشند. سیم جوش ها ضخامت های متفاوتی دارند. جنس روکش سیم جوش ها نیز انواع مختلفی دارند که شامل پوشش سلولزی، روتیلی، قلیائی و اسیدی می باشند. پوشش اسیدی باعث می شود تا جوشکاری صاف و تمیز باشد. زیرا منجر به تشکیل سرباره ای بزرگ و صاف در زمان جوشکاری می شود.
نکات مهم در خصوص انتخاب بهترین الکترود جوشکاری
برای خرید بهترین الکترود های جوشکاری، شما می بایست خصوصیات و ویژگی های هر کدام از الکترود های جوشکاری را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید انتخاب خوبی در تهیه آن داشته باشید. این خصوصیات شامل جنس پوشش، ضخامت پوشش، شکل ظاهر، عمق نفوذ و کیفیت الکترود ها می شود. برخی از فرآیند های جوشکاری به نام فرآیند های سریع شناخته می شوند که در این صورت، الکترود ها باید هر چه سریع تر تزریق شوند.
همچنین مقدار نفوذ جوش را توسط درجه عمق نفوذ سیم جوش تنظیم می شود. اگر عمق نفوذ زیادی را می خواهید ما به شما الکترود سلولزی برای استفاده شما پیشنهاد می کنیم. اگر هم عمق نفوذ کم تر می خواهید، ما به شما الکترود جوشکاری روتیلی را پیشنهاد می کنیم. برای جوشکاری فولاد هایی که کم آلیاژ و پر آلیاژ هستند از الکترود های جوشکاری قلیائی استفاده می شود.
سیم جوش ها در هنگام استفاده باید خالی از هرگونه ناخالصی باشند تا در زمان جوشکاری مقاومت خود را از دست ندهند. به طور کلی هر یک از الکترود بسته به نوع مصرفشان بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال: جوشکاری لوله گاز در خانه جوشکاری سبک تری نسبت به جوشکاری اسکلت ساختمان می باشد.
کلام آخر
ما در این مقاله قصد داشتیم تا بهترین الکترود های جوشکاری را به شما معرفی کنیم. همانطور که می دانید از الکترود جوش برای متصل کردن دو قطعه فلز و آهن آلات بیشتر استفاده می کنند. نکته حایز اهمیت آن است که قطر الکترود باید از ضخامت فلز جوش کم تر باشد. و در واقع تمامیه سیم جوش هایی که برای دستگاه های جوشکاری استفاده می شوند، پوشش دار هستند.